Перейти до змісту

bohgdan

Учасники
  • Постів

    389
  • Зареєстровано

  • Відвідування

Репутація

35 Байдужий

Відвідувачі профілю

8 315 переглядів профілю
  • serega

  • HelloBoy

  • Vaso

  • Dima4s

  • Anatoliy

  • Nokian

  • BSL

  • ladm

  • Oli

  • kujavchik

  • relaxgood45

  1. Вітаю товариство. Я от хочу заступитись за цього продавця. Звісно це моє субєктивне враження але усе ж. У минулому році замовляв у них 5 садженців Буковики так прислали ще 10 штук бонусом бо переживали що не приживуться. Прижились усі 15. Десь от так.
  2. Наскільки я розумію у Вас однополосна шпалера. у такому випадку я б на цей рік робив 2 лози. Та і загалом, треба дивитись як у Вас там з сонцем чи варто узагалі робити 4 лози (чи не буде загущення). Це звісно Ваша справа але я при схожому розміщенні планую робити усього 2 лози. отримаю кілька урожаїв, тоді буду дивитись по тому як дозріватиме. ще 2 лози ніколи не пізно доростити.
  3. Читаю Вас і задумуюсь, чи не висадити собі ще кілька рядочків, правда тут уже сам собі не можу пояснити для чого мені стільки винограду))))
  4. Якщо у Вас ще не має винограду то можете зробити так як робив свого часу. Щоб не чекати 2-3 роки на перший врожай, 1 кущ винограду я купив дворічним саженцем у контейнері. посилання тут. По коштах виходить дороговато, але ви отримуєте у рік посадки уже сигнальний врожай. На наступний рік отримаєте уже практично повноцінний врожай.
  5. Під плівкою вони лише у ночі. У день відкриті.
  6. Розкрив однорічний виноград і одразу зробив "парнички" із плівки http://
  7. До цих схем я б ще добавив прилипач (можна мед).
  8. Спробую відповісти по пунктам 1. Не смачого винограду практично не буває - просто у кожної людини своє бачення на те що йому смачно 2. Для нашої кліматичної зони оптимально підходять ранні (100-120 днів) та раньо-середні (120-130) сорти, якщо у вас південний схил і ніщо його не затіняє то достигатимуть і деякі сорти з середнім строком дозрівання. 3. Такого винограду до котрого не чіпляються хвороби (особливо у наших кліматичних умовах) - не існує. Меньше потрібно доглядати за технічними сортами, але по контексту я так розумію що Вас цікавлять столові сорти. По сортах котрі потребують мінімального догляду ТУТ 4. Знову ж таки, більшість столових сортів доведеться вкривати на зиму або ризикувати залишитись без врожаю на рік. Якщо ж коротко то мій вибір напевно буде таким: зелений - Пісня або Аркадія, з рожевих напевно - кишмиш Лучистий. Детальніше про кожен конкретний сорт можна почитати ТУТ П.С. Раджу усе ж таки перед висадкою винограду почитати про його догляд, обробки, укриття та агротехніку, інакше результат Вас може розчарувати.
  9. Ну на цей рік Вам великих витрат ще можна уникнути. Правда тут усе залежить від обраного способу посадки. З основного то це перегній, добрива, труби пластикові (якщо плануєте підземний полив), я ще давав на дно посадкової ями трішки щебеню щоб розрихлити важкий грунт. lanima Де у Вас виноградник? Якщо звісно не секрет).
  10. lanima Де у Вас виноградник? Якщо звісно не секрет).
  11. Олексій Дудич планує на цих вихідних семінар по виноградарству, якщо кого цікавить можна у нього уточнити точне місце і час. https://www.facebook.com/proba.agency?fref=ts
  12. Більшість столових сортів боїться морозів -25 і далі. Хоча останні зими і не були холодними але я б не ризикував залишати виноград не укритим. Якщо ж говорити саме про не укривні, то для нашого регіону потрібно підбирати сорти з температурним лімітом -30. ТУТ орієнтовний список але його можна доповнювати. Список моїх сортів я викладав вище. Які саме саджанці будуть у залишку стане видно десь за місяць. Тоді буду бачити як розвивається коренева система та вегетативна "зелень". Деякі сорти у мене є саджанцями у кількості 3-5 штук, а висаджувати планую по 1-2. Знову ж таки наголошую що зараз ще рано говорити про ті котрі залишаться))). До речі, продовжую записувати відео. Кому цікаво можете підписатись на канал, https://www.youtube.com/channel/UCAq0XpleCY-aE8A4KMWc_zg обіцяю що для початківців буде цікаво та пізнавально. Окремо хочу звернути увагу читачів, якщо ви хочете просто посадити виноград і нічого не роблячи (як з Ізабелою) чекати врожаю, то у Вас нічого не вийде. Щоб виростити столовий сорт винограду необхідні знання. Слава Богу зараз є багато відео звідки можна почерпнути знання. Також раджу вивчити ЦЕЙ сайт.
  13. Я думаю у мене будуть лишні садженці, але потрібно Вам визначитись з бажаними сортами.
  14. Спробував писати відео. прошу сильно не критикувати)). https://www.youtube.com/watch?v=PMe-lWNABQU
×
×
  • Створити...