Перейти до змісту

foma144

Power users
  • Постів

    1 630
  • Зареєстровано

  • Переможець днів

    19

foma144 став переможцем дня 8 листопада 2023

foma144 мав найпопулярніший контент!

Репутація

2 125 Гуру

1 Підпищик

Відвідувачі профілю

6 599 переглядів профілю
  1. На даний час, принаймні у нас, відносини дуже хороші, всі друзі (чесно), абсолютно ніякої агресії, уставщини і т.д. Всі взаємно ввічливі. Те саме бачу в магазинах на закупах райцентрі, абсолютно все мирно і доброзичливо, вітаємось, посміхаємось. Більш ніж половина усіх в/с пройшла строкову службу, знають що це таке, коли є дві берези, одна з листям вже, а інша ще ні (рання весна) і за три дні до перевірки всі ріжуть-малюють листя на другу березу та вішають цю мішуру і це 10-12 років назад. Зараз таке нікому не треба, ніхто не заставляє і не заставить. Підтримувати чистоту - підтримують.
  2. 2 дні на дорогу дають, якщо їхати понад 350 км в одну сторону додому. За сімейними є певний перелік причин, найкраща - одруження, найгірша - смерть близького або серйозна хвороба. Просто так не візьмеш, кількість днів на розсуд командира частини. І не завжди дають, в переліку немає такої причини, як народження дитини. Тут війна і не завжди можуть дати відпустку, після контрнаступу майже 3 місяці не давали. І знову притиснення. Є закон, згідно з яким при вислузі 20+ років - 45 діб відпустки, при воєнному стані не діє. Минулого року не давали взагалі відпустки. Є такі, що 18-20 місяців в дома не були. Син в мене 4 місяці з полів не вилазив, так ГуглПей заблокував карти після 3-х оплат, коли в райцентр відпустили.
  3. В ЗСУ немає поняття свій час військовослужбовця, служба, наразі безперервно 24/7, без вихідних та сну. Сплять між чергуваннями, нарядами чи виконання обов'язків і так по колу, в кращому випадку 4 год. наряд-8 сну і все інше. Щодня, безперервно. В цьому році дали всім відпустки 30 днів, але не більше 15 за один раз. В мирний час контрактник служив 5 днів і 2 дома (якщо не в наряд), строковик постійно, але у неділю міг вийти у місто на пару годин.
  4. З досвіду (зараз). Всі командири пройшли АТО/ООС. Відповідно стріляти їм вже не хочеться, максимум зі свого автомата, якого видали, щоб зрозуміти як воно і що робити, тобто які плюшки треба, якщо хочеться. Аналогічно з ПМ. Стріляють і чистять самі. В попередньому пості не написав, доповнюю. В армії все має бути строго, якщо шикування в бригаді на 09:00, то треба бути в 08:45, на всякий випадок. Отже, нач.штабу дає команду на 08:45, далі цей час беруть за нуль і дають команду низовим підрозділам (батальйонам) прибути на 08:30, щоб в 08:45 вже точно всі прибули й у всіх все було. Ще в низ командир дає команду прибути на 8:15, тому, що нач.штабу батальйону за нуль взяв 08:30. Ком.роти в низ дає команду прибути ще на 15 хвилин раніше, а взводний чи гол.сержант взводу ще 15 хв. зазору. І виходить, що подія відбудеться о 09:00, командир прибуде о 09:10 (спеціально затримається, щоб нач.штабу розказав, показав, вишукував, перевірив особовий склад) доповів комбригу, що ввірений особовий склад вишикуваний. А він, особовий склад, вже париться під сонцем, мокне під дощем чи мерзне в холод понад годину часу. Плюс по лінії фронту постійно літають дрони, засікли та навели. Все просто з одного боку і складно переналаштовуватись з урахуванням бойових дій з іншого.
  5. В ЗСУ є багато тупих, які хочуть вислужитись, прям ж*пу рвуть, тупі солдафони, з яким спілкуватись просто не можливо. І це достає сильно. Не хочуть думати про можливі наслідки, плюс пережиток совка (так, він ще є, постійно відчуваю). Але є прості, адекватні командири в будь-якому званні, з якими хочеться спілкуватись, товаришувати. Все, як у простому житті.
  6. Це реальність ЗСУ. А точніше УПА - Українська паперова армія. І ЦЕ РЕАЛЬНО ТАК.
  7. Почекаймо. Але зі слів пригожина - наведемо лад на болотах, підемо воювати краще, ніж було. ІМХО. хуйла не зачепить, зробить верхушку їхнього мо винним у провалі сво, підкоригують і хуй*о в шоколаді знову.
  8. В армії немає поняття спздв, є про*бав.
  9. Підсвітка номера - габарити. Бери европейську, тільки якісну. Є дешеві, там дуже погано зажимаються проводи. Лівий-правий напевно для зменшення навантаження на проводку авто. Є ще такий нюанс, що в авто, де стоїть контролер роботи ламп, може видати помилку перевантаження. Тоді або через реле, або лед ставити.
  10. Самий толковий на Трункіна - https://goo.gl/maps/VxceXWwWLquiXqxi6
  11. Попробуй передзвонити, може прокатить.
×
×
  • Створити...