Отправлено 21 квітня 2009 - 10:11
Я розумію, що "сток" - привабливий маркетинговий хід. Дивує інше.
По-перше, в Луцьку про слово "сток" чули і знають, "з чим його їсти", тільки ті, хто бачив (або чув від знайомих, які бачили) такі магазини в інших містах (Києві, Львові тощо). Тому наскільки це виправданий маркетинговий хід - можна було б поспорити. Але ажіотаж навколо стоків все ж таки довів, що хід був більш ніж правильним і абсолютно виправданим.
По-друге, дивує те, як швидко підприємці відчули цей запах приманки для покупця. Якийсь один найбільш прогресивний вирішив дописати біля назви свого магазину великими літерами "Сток", і лавина "стоків" просто заполонила місто. І навіть, якщо піонер дійсно намагався реалізувати стокову ідею в Луцьку з нижчими цінами, то маса магазинів з приписками "сток" можуть повністю дискредитувати цю ідею і призвести до зворотньої реакції - відтоку покупців і забуття.
З власного досвіду відвідування 3 стоків понад місяць тому скажу: дійсно привабливі ціни на масовий товар. Правда, один з тих магазинів я знав і раніше. Свою назву він не змінив, але слово "сток" збоку приписали. Чомусь чоловічого одягу я взагалі в тих магазинах не побачив (крім останнього, який назву не змінив, а лише "сток" добавив). Мабуть це тому, що жінки більше піддаються таким маркетинговим ходам?...