Перейти до змісту

"Нічна Варта". Робота Групи Швидкого Реагування Самооборони Волині


odna

Рекомендовані повідомлення

З лютого 14-го року, одночасно з утворенням Самооборони Волині, запрацювали наши групи швидкого реагування. Патрулювали разом с ПС, Автомайданом та підрозділами МВС. З часом потреба у такому посиленному патрулюванні вулиць відпала, але не відпала зовсім. Самооборона залишила за собою цю роботу. Утворилися постійні групи з небайдужих і патриотичних чоловіків, яки виходили у свій вільний час на чергування у відведений кожній групі день. Частина хлопців пішла воювати, групи поповнились новими бійцями-добровольцями. Патрулювання відбувається на власних машинах. З коштів, що приходять з пожертв фінансується паливо. Також, виділялось трохи палива державою. Але "проїли" його вже давно. Так і працюємо по цей день.

У цій темі буде вестись стислий обзор діяльності груп. Описуватись деяки нетривіальні випадки з практики ГШРу. Повірте, вони за цей рік пройшли не аби яку школу життя, багато чого побачили, почули, багато чому навчились і вчаться досі.

Для прикладу звіт керівників груп за вихідні з 4-го по 6-те квітня 2015 року:

По штабу громадського формування «Самооборона Волині»

(по загальній частині)

«04-05» квітня 2015 р. м.Луцьк

1.Заступили в період з 20:00 год. 03 квітня 2015 р. по 08:00 год. 04 квітня2015 р.

Зміною у складі : оперативний черговий – Грищук Р. Старший групи швидкого реагування –Лєсной О., Голованов А., Шум О., Свиридюк А., Которов О., Кирилюк С., Кондратюк О., Ігнатійчук В., Гупало А., «Свій час». Три черговихавтомобілі.

2.Провів інструктаж та перевірив готовність особового складу старший групи –Лєсной О.

3.Доповідаю про результат у письмовій формі.

4.Опис чергування групи швидкого реагування:

1)20:30 зустрічали «Вантаж 200» . Супроводжували на вул. Б. Хмельницького, 26-А кв.2. Загиблий Дудко Сергій.

2)21:30 виклик з міськвідділу надати допомогу ДАІ по вул. Рівненьській – ДТП. По приїзді виявлено особу з явними ознаками сп’яніння , характерним запахом і зухвалою поведінкою . Надали допомогу працівникам ДАІ та супроводили порушника на вул. Гордіюк в ДАІ. По прибутті працівників працівників прокуратури супроводжували Слободяна Петра на освідування . Порушник - Слободян Петро являється суддею Волинського Господарського Суду.

3)00:40 по вул. Наливайка, 8 кв.56 – скарги на шум. По приїзді мешканців квартири було попереджено про недопустимість порушення тиші після 23:00.

4)02:40 виклик з міськвідділу на вул. Чорновола, 2- Б кв.31 – скарги на шум . По приїзді мешканців квартири було попереджено про недопустимість порушення тиші після 23:00.

5)03:00 виклик з міськвідділу на пр. Соборності ,37 – відбулася бійка. По приїзді виявлено , що бійка завершилася. Правопорушника і потерпілого відвезли в міськвідділ для складання протоколу.

6)03:30 виклик з міськвідділу в клуб «Зефір» - конфлікт відпочиваючих з охороною. По приїзді групи, інформація про конфлікт не підтвердилася. Адміністрація закладу запропонувала нам каву.

7)04:10 виклик з міськвідділу – надати допомогу працівникам ДСО в готелі «Світязь» . По приїзді виявлено п’яних жінку і чоловіка , які конфліктували . Конфлікт було залагоджено , чоловіка доставили додому, так як він учасник АТО . Матеріальний конфлікт з адміністрацією готелю «Світязь» залагоджено. Адреса чоловіка : вул. Декабристів, 31 кв.60.

«06» квітня 2015 р. м.Луцьк

1.Заступили в період з 20:00 год. 05 квітня 2015 р. по 08:00 год. 06

квітня 2015 р.

Зміною у складі : оперативний черговий – Вдович О. Старший групи швидкого реагування –Вдович О., Ляшенко С., Горох О., Столярчук В., Чумак В. Один черговий автомобіль.

2.Провів інструктаж та перевірив готовність особового складу старший групи –Вдович О.

3.Доповідаю про результат у письмовій формі.

4.Опис чергування групи швидкого реагування:

1)22:40 виклик на штабний телефон за адресою пр. Перемоги , 18 кв. 38 – підозрілі особи в квартирі. Прибувши на місце перевірили осіб, які знаходяться в квартирі, ними виявилися гості власниці квартири.

2)23:50 виклик з міськвідділу за адресою бульвар Дружби Народів, 15 кв.91 – шум в квартирі (виклик з кв. 87). Прибувши на місце в квартирі виявили п’яну компанію . Провели профілактичну бесіду, пообіцяли більше не шуміти.

3)00:20 виклик з міськвідділу за адресою бульвар Дружби Народів , 10 кв. 34 – чоловік побив дружину, відібрати заяву. По прибутті двері відчиняти відмовилися та сказали , що не визивали.

4)00:40 виклик з міськвідділу за адресою вул. Гнідавська, 40 кв.38 – син ображає маму. Прибувши на місце забрали сина , доставили до міськвідділу.

5)01:00 виклик з міськвідділу на пр. Молоді, 9 , двір будинку – надати допомогу «20-тому». Прибули на місце , зустріли працівників міліції з затриманим, доправили в наркодиспансер , а потім в міськвідділ . Всі затримані 1996-1998 років народження.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...
  • Відповідей 181
  • Створено
  • Остання відповідь

09 квітня 2015 р.

Опис чергування групи швидкого реагування:

1)22:35 виклик з міськвідділу на вул. Хотинська, 18 - в будинку спрацювала сигналізація. Прибувши виявили , що дуже голосно працює сигнальна сирена. Оглянувши будинок побачили , що відкрите горище , а господарів немає. Горище закрили , сигналізація більше не спрацьовувала.

2)01:25 виклик з міськвідділу на вул. Коперника. Прибувши на місце двері ніхто не відкрив.

3)02:00 виклик з міськвідділу на вул. Ковельска – скоєна грабіжка. Прибувши виявили дівчину з хлопцем , у дівчини вкрали рябу сумку двоє відомих. Дочекалися міліцію , потерпілу передали їм , а самі поїхали шукати по гарячих слідах зловмисників.

4)02:40 виклик з міськвідділу до НК «Опера» . Прибувши виявили конфлікт між охороною клубу та відвідувачем , який обурений , що його не пропускають . Після чого ми завезли його в міськвідділ , де в нього взяли пояснення.

5)03:35 виклик з міськвідділу на вул. Московська – шумлять у квартирі. Прибувши виявили неадекватну бабцю віку 90-та років , яка сама не розуміла , що говорила. Ми ледве покинули місце виклику.

17 квітня 2015 р.

Опис чергування групи швидкого реагування:

1)23:06 виклик на штабний телефон вул. Рівненьска, бар «Явір» - напад на адміністратора закладу. На місці встановили, що адміністратор самотужки виводив неадекватних клієнтів за що і постраждав. У нього було пошкоджене вухо та зірваний бейджик. На нашу пропозицію чемно прослідувати до міськвідділу двоє хлопців відреагували нападом на групу. При цьому була пошкоджена камера Nikon Сергія Б., на що ми застосували спецзасоби , а саме газовий балончик . Слід зазначити , що викликана міліція їхала дуже довго, довелось затримати хлопців на 40 хв. По факту пошкодження працювала слідчо- оперативна група. Порушників передано до рук міліції.

2)03:05 виклик з міськвідділу пов’язаний із необхідністю доставки оперуповноваженого на вул. Лермонтова для освідування факту смерті літньої людини. На місці надали допомогу медпрацівникам, а згодом родичам померлого. Працівника міліції доставили назад у міськвідділ.

3)04:30 виклик на штабний телефон від Богдана Климчука з повідомленням про підпал його машини. Прибули на місце події, де на той час все було закінчено. Скоріше за все підпал організовано тими особами , або за їх посередництвом , яким Богдан перейшов дорогу у своїй громадсько- політичній діяльності. Були до прибуття слідчо-оперативної групи.

4)05:13 виклик працівників ДАІ про допомогу в освідуванні та як поняті. Подія була біля історичного факультету. На місці засвідчили про неушкодженість транспортного засобу , та про те , що затриманий претензій до працівників ДАІ не має. Затриманим виявився помічник воєнкома м.Луцька . На момент прибуття знаходився в стані сильного алкогольного сп’яніння.

5)05:37 виклик з міськвідділу з проханням розібратися в ситуації на вул. Бойка, НК «Голівуд» . Зі слів свідків подій все відбувалось наступним чином: після закриття закладу наші місцеві мали діло до відпочиваючого француза , який був запрошений в Україну інструктором з Французького легіону для інструктажу бійців «Азову» під Маріуполем . Поки він боронився від нападників у бійку втрутилася жінка , яка відзначала своє 25 річчя. В результаті бійки їй розбили ніс. Всі учасники події доставлені у міськвідділ для слідчих дій .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а я ще вчора на квесті так надіявся здати кількох аватарів на руки команданте Лєкса та компанії, але було на диво спокійно…

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

але було на диво спокійно…

якщо не враховувати неадекватів на Яровиці та Теремнівській. То щастя, що шматки цегли, які вони жбурляли ні в кого не влучили

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я розгубилась...серце бажало до Лєкса подзвонити, а розум підказував, що в дурку треба :g05:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на мою думку скоро не потрібно буде УМВС :0156: бо остання без діє чи не хоче діяти або мало платять :0150:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дзвонить мені вчора ввечері жіночка, розповідає, що у неї в під'їзді цілий день бухають, а вона самотня і боїться вийти. Міліція сказала чекати до 22:00 і потім можливо відреагує. Я дзвоню черговому, даю адресу, за 10 хвилин ГШР передзвонює і каже, що всі втікли, нікого немає. Ну ок! Передзвонюю до жіночки, питаю, мол все вже добре? - Так, вони побачили, що приїхала міліція і втікли ліфтом на верхній поверх, дякую вам! Кажу: немає за що! А сам думаю - яка міліція??? Наші хлопці ж приїхали. І тут до мене дійшло - в нас жеж тепер машини отак виглядають :):

11153523_419908644800944_843405768_o.jpg?oh=7dc9755cb141a2e3a8da779bf73fe768&oe=55378249&__gda__=1429629524_c100ea7fbaf9347489ca1cf90018d0d8

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вчора бачив машину з такою наклейкою, одразу змінилося ставлення до її пасажирів. Цілком підтримую такий крок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ви молодчаги і робите гарні справи, дай Бог вам сил і здоров"я!!

Вибачте може то і надоїдливе чи банальне запитання,але куди дзвонити? чи в неті потрібно подивитися Самооборона м.Луцьк?, чи є якісь мобільні номера.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

066 3418053 або 067 11 00 577

але зауваження слушне, на днях зробимо наліпки на машини з номерами телефонів.

А взагалі, щоб не запам"ятовувати - дзвоните 102 і викликаєте Групу Швидкого Реагування Самооборони - чергування кожної доби з 20:00 до 8:00.

(це не жарт, ми координуємся з міліцією напряму)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

066 3418053 або 067 11 00 577

але зауваження слушне, на днях зробимо наліпки на машини з номерами телефонів.

А взагалі, щоб не запам"ятовувати - дзвоните 102 і викликаєте Групу Швидкого Реагування Самооборони - чергування кожної доби з 20:00 до 8:00.

(це не жарт, ми координуємся з міліцією напряму)

Дуже дякую за просту і чітку відповідь, а наліпки на авто це дуже добре, разок побачив,записав і все.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на мою думку скоро не потрібно буде УМВС :0156: бо остання без діє чи не хоче діяти або мало платять :0150:

Приїхав знайомий із Запоріжжя погуляв тиждень по місту і каже "А у вас в городе что,нет милиции?"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спокійна ніч.

20 квітня 2015 р.

Опис чергування групи швидкого реагування:

1)20:50 виклик на штабний телефон від Сандалова Дмитра , що на пр. Соборності в під’їзді відбувається розпиття спиртних напоїв та сильно шумлять. По приїзді нікого виявлено не було, компанія навіть прибрала за собою.

2)21:10 виклик з міськвідділу за адресою вул. Коновальця – бійка. По приїзді зустрілися з 161 та піднялися в під’їзд , було виявлено п’янку та побиту дружину. Залишили міліцію розбиратися.

3)21:30 патрулювання від пр. Грушевського до Ж\Д вокзалу. Правопорушень виявлено не було.

4)22:50 виклик з міськвідділу на вул. Ярощука – допомога патрульним. Приїхавши провели з затриманим виховну бесіду та відпустили до дому.

5)23:45 виклик з міськвідділу на вул. Стрельнікова – син б’є маму. Приїхавши на місце виклику виявили сина у неадекватному стані, провели з ним виховну роботу.

6)01:50 виклик з міськвідділу на вул. Кравчука – невідомі стукають в двері. Приїхавши виявили чоловіка, який стукав в двері . Попросили його заспокоїтися , він погодився та пішов до кума.

7)02:10 виклик з міськвідділу на вул. Шопена – шум. По приїзді попросили не шуміти, погодилися без заперечень.

8)05:30 виклик з міськвідділу на вул. Л.Українки – допомога швидкій. По приїзді допомога потрібна не була.

Крім викликів щогодинне патрулювання біля НК «Голівуд».

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

иявили сина у неадекватному стані, провели з ним виховну роботу.

А ось тут можна детальніше?Виховна з неадекватом-це як?
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

иявили сина у неадекватному стані, провели з ним виховну роботу.

А ось тут можна детальніше?Виховна з неадекватом-це як?

Виховують до набуття адекватного стану. Детальніше - індивідуальний підхід до кожного пацієнта. Хлопці ГШР - найкращі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В кожної групи, як і в кожної людини, свій піхід. І, звичайно, індивідуальний. За рік хлопці стали не аби якими психологами, навіть, психотерапевтами мєстамі. Але сугубо у рамках повноважень.

Кому цікаво, можете колись приєднатись до чергувань. Часто групи недоукомплектовані. Якщо зі своїм транспортом, то взагалі - бажано. Подивитесь на нічне життя міста з цього боку. Якось випадково приєдналась. Досі під враженням. Я б ще хотіла, але займати місце у машині, совість не дозволяє. Треба когось крепше.))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А були часи, коли і в день чергували. То один раз всі були на виїздах і довелося мені, разом ще з одним самооборонівцем велосипедами на виклик під'їхати, допомогти дільничому владнати п'яний скандал між сусідами.

_____________________________________________________

ШТАБ САМООБОРОНИ МАЙДАНУ ВОЛИНІ

(067) 11 00 577; (067) 11 00 677; (066) 34 18 053

Адреса: м. Луцьк, пр. Перемоги, 14, 2-й поверх

Прес-служба: (063) 977 17 85

Наш сайт: samooborona.volyn.ua

Ми у Facebook:

Ми у ВКонтакте:
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дзвоніть на Штаб, а ще краще, керівнику ГШРу, Лєсному Олександру, записуйтесь. Вже є ті, хто забажав і записався ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.




×
×
  • Створити...