Перейти до змісту

"Новий" Крим, нові реалії


Рекомендовані повідомлення

Ну що, здається тема Криму вже і до війни не підходить, і до майдану... Думаю, варто вже виділити в окрему.

Отже, в Криму ВЖЕ почалися "пакращення" :) вже є перші паростки принесеного рашою ЩАСТЯ кримчанам :)

http://youtu.be/DF_FS-EebDE

http://youtu.be/MwY9PAOTvn4

а їм розповідали анекдот, як собака повернулася з раши назад в Україну, бо "тут хоч гавкати можна було" :)

Сайти кримських новин:

qha.com.ua - Агенство "Крымские новости"

news.allcrimea.net - крымская служба новостей "Новости Крыма"

Змінено користувачем MANJAK11
  • +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну і просто для інфи

Понеділок, 28 квітня 2014

Турчинов підписав закон, який визначає Крим тимчасово окупованим

В. о. президента Олександр Турчинов підписав закон № 1207-VII "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України".

Про це повідомляється на його офіційному сайті.

Верховна Рада ухвалила цей закон 15 квітня 2014 року.

Документ встановлює, що Крим є тимчасово окупованою територією, а Росія визнається окупантом та несе відповідальність за порушення прав і свобод українських громадян на території Криму.

У зв’язку з заявами Росії про те, що ті українці, які не заявили про вихід з російського громадянства, стануть громадянами Росії, в закон внесено поправку, згідно з якою Україна не визнає примусового вступу у громадянство Росії.

Як пояснив заступник голова АП Андрій Сенченко, "примусове громадянство застосовується Росією, як фактор психологічного тиску на громадян України".

Відповідаючи на запитання, чи вважатиметься громадянином України людина, яка отримали російський паспорт через професійну необхідність або інші обставини, Сенченко відповів: "Якщо у людини є український паспорт, вона – громадянин України".

Крім того, законом регулюється, що українці мають право вільного пересування всією територією України, в тому числі і Криму за паспортом громадянина України.

"Громадяни України, які не мають кримської прописки, теж мають можливість перетинати кордон з Кримом", - пояснив лідер фракції БЮТ Сергій Соболєв.

Крім того, закон регулює питання зміни права власності.

За словами міністра юстиції Павла Петренка, це робиться для того, щоб "не допустити порушення прав наших громадян". "Бо на території Криму будуть фіктивні процедури по зміні права власності", - зазначив він.

Згідно з законом, набуття та припинення права власності відповідно до законодавства України має бути оформлено за межами окупованої території.

Крім того, з закону прибирається стаття про здійснення економічної діяльності на території Криму, а Міністерство економіки підготує окремий законопроект, де будуть врегульовані питання економічної діяльності.

Законопроект також регулює питання виплат пенсій та допомоги з безробіття українцям в Криму за умови, якщо вони відмовились від такої допомоги Росії.

Згідно з законом, судді з Криму мають право на переведення до інших судів на материковій частині.

Також, відповідно до документу, мають бути внесені зміни до КПК, Кримінального кодексу та інших, зокрема передбачається покарання за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію.

Змінено користувачем jack74
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про відпочинок,те що в телефонному режимі мені розповіли.Санаторій *Ай-Петрі*,Місхор http://www.kandagar.com/objects/aj-petri/ .Відпочиваючих 40 чоловік,(Количество мест: 760) І то це з України в 2013 році замовила фірма ,а зараз готівкою проплатила.Обслуговуючий персонал майже весь звільнений.(там система-перед зимою звільняють 90% персоналу,а весною знову на роботу).Всі в шоці,що буде не знають.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чергове "пакращення":

У Криму встановили податок для приватних орендодавців

Самопроголошена Державна рада Криму запровадила для жителів регіону, які здають приватну нерухомість в оренду туристам, податок за базовими ставками 12 і 20 рублів на місяць за 1 кв. метр площі, передає кореспондент "Інтерфаксу".

Відповідну постанову на засіданні Держради Криму в середу підтримав 81 депутат із 84, які перебували в залі засідань. Загалом у Держраді Криму 100 депутатів.

Досі передання приватного житла в оренду туристам у Криму практично не обкладалася податками, оскільки у складі України парламент Криму не мав права впливати на податкову політику.

Ставка податку на рівні 12 рублів на місяць за кв. метр діє для об'єктів розміщення площею менше 50 кв. м, а ставка в розмірі 20 рублів - для об'єктів площею понад 50 кв. метрів. Місцеві ради можуть встановлювати підвищувальні коефіцієнти до цієї ставки. Претендувати на спрощене оподаткування можуть об'єкти розміщення загальною кількістю місць нижче 30.

За даними заступника міністра фінансів Криму Людмили Єльцової, близько 10 тис. жителів Криму розміщують влітку туристів у своїх квартирах і приватних будинках, новий податок в цьому році може принести в бюджет Криму додатково близько 60 млн. рублів.

Вони так плакались, що Київ не дає їм керувати в себе - от! добилися! вже керують!

....хоча і це ненадовго... до кінця року... поки раша дозволила їм "перехідний період"

В соответствии с Федеральным конституционным законом от 21.03.2014 №6-ФКЗ «О принятии в Российскую Федерацию Республики Крым и образовании в составе Российской Федерации новых субъектов – Республики Крым и города федерального значения Севастополя»законодательство Российской Федерации о налогах и сборах применяется на территориях Республики Крым и города федерального значения Севастополя с 1 января 2015 года.

До 1 января 2015 года на территориях Республики Крым и города федерального значения Севастополя отношения по установлению, введению и взиманию налогов и сборов, в том числе по установлению налоговых льгот, а также отношения, возникающие в процессе осуществления налогового контроля, обжалования актов налоговых органов, действий (бездействия) их должностных лиц и привлечения к ответственности за совершение налогового правонарушения, регулируются нормативными правовыми актами соответственно Автономной Республики Крым и города Севастополя, Республики Крым и города с особым статусом Севастополя, Республики Крым и города федерального значения Севастополя.

До 1 января 2015 года налоговые и неналоговые доходы, предусмотренные нормативными правовыми актами соответственно Автономной Республики Крым и города Севастополя, Республики Крым и города с особым статусом Севастополя, Республики Крым и города федерального значения Севастополя, подлежат зачислению соответственно в бюджет Республики Крым, бюджет города федерального значения Севастополя и местные бюджеты.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вони так плакались, що Київ не дає їм керувати в себе - от! добилися! вже керують!

їхня земля, їхні права - нехай борються. Не хочуть - то хай ниють. Якщо українцями себе не ідентифікують, то стяг їм в руки. Пяту колону при собі тримати не треба. Але я гадаю, що скоро будуть вертатись до нас.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Росія вмикає задню? Готується до повернення Криму Україні?

Рішення про приєднання Криму до Росії юридично нікчемне - російські юристи

Рішення Державної Думи і Ради Федерації Російської Федерації про включення Криму до свого складу є юридично нікчемним.

Такий свій експертний висновок зробила сьогодні в своїй доповіді російська Рада при Президентові Росії з розвитку громадянського суспільства і прав людини.

Вона проаналізувала всі дані з кримського референдуму і прийшли до наступного висновку:

- Переважна більшість жителів Севастополя проголосували на референдумі за приєднання до Росії (явка 50-80 %), в Криму за різними даними за приєднання до Росії проголосували 50-60% виборців при загальній явці в 30-50%;

- Жителі Криму голосували не стільки за приєднання до Росії, скільки за припинення, за їх словами, «корупційного свавілля і злодійського засилля донецьких ставлеників».

Мешканці ж Севастополя голосували саме за приєднання до Росії.

Побоювання перед незаконними збройними формуваннями в Севастополі були більше, ніж в інших районах Криму.

Отже, межі можливих значень загального числа виборців АР Крим, які проголосували на окупендумі за приєднання до Росії, становлять від 15% (30х50) до 30% (50х60).

Як відомо, за даними М. Джемілєва, явка виборців АР Крим на окупендумі склала 32,4%. У цьому випадку число виборців АР Крим, які проголосували за приєднання до Росії, склало трохи більше 31%.

Таким чином:

- Більшість виборців, що проживають в АР Крим (за різними оцінками, від 69% до 85% ), що не голосувало за аншлюс;

- Офіційно оголошені результати окупендуму, неодноразово публічно повторені В.Путіним, були грубо сфальсифіковані;

- Рішення Державної Думи РФ, Ради Федерації РФ, Президента РФ про приєднання АР Крим Україна до Російської Федерації базуються не тільки на неприйнятних порушеннях Конституції України та міжнародного права, а й на грубій фальсифікації результатів окупендуму 16 березня проти ясно вираженої волі переважної більшості жителів АР Крим Україна і тому є юридично нікчемними.

Змінено користувачем Basil
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тисячі кримських татар прорвали кордон російського ОМОНу в місті Армянськ, щоб зустріти Мустафу Джемільова, який приїхав на окупований півострів

Люди зробили живий коридор, через який пройшов Джемілєв. Багато татар зустрічали свого лідера зі сльозами на очах, пишуть «Кримські новини».

Джемільов перетнув український кордон, але через російський КПП ще не проходив. В інтерв'ю журналістам він сказав, що не впевнений у тому, пропустять його чи ні. Свою заборону на в'їзд до Криму він назвав «зоною російської демократії» .

В даний момент на кордоні проходить нарада членів Меджлісу.

Нагадаємо, лідера кримськотатарського народу, депутата Верховної Ради України Мустафу Джемілєва 2 травня не пустили в Москву. Він не зміг потрапити на авіарейс Москва-Сімферополь.

Джемілєва не пропустили через паспортний контроль, заявивши, що йому в'їзд заборонений. Депутат повернувся в Київ. Сьогодні він повертається на автомобілі з Києва до Криму.

Джемілєва не впускають до Криму. Меджліс вирішив перекривати траси

В. о. Міністра внутрішніх справ Криму Сергій Абісов заявив, що лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва не пустять до Криму

Про це він повідомив після прибуття на кордон до Армянську, повідомляєЕспресо.TV з посиланням на QHA.

У розмові з головою Меджлісу Рефатом Чубаровим Абісов зазначив, що раніше в пресі з’являлась інформація про те, що Джемілєву заборонено в'їжджати на територію РФ протягом п’яти років, про що сам Джемілєв отримав відповідний документ.

За словами Абісова, інших бажаючих пропустять через кордон по-одному. Він також повідомив, що на кордоні в 100 метрах від посту ДПС знаходяться озброєні бійці ОМОНу, правоохоронці, співробітники ДПС, яких загалом близько ста осіб. Окрім того, на місці знаходяться близько 10 "Уралів", кілька БТРів.

В той самий час представники Меджлісу кримськотатарського народу прийняли рішення перекривати всі кримські траси у зв'язку з недопуском Джемілєва до Криму, повідомляє видання "Крим. Реалії".

Керівництво Меджлісу оголосило про перекриття всіх трас на території Криму. В першу чергу це стосуватиметься траси, що веде до "Турецького валу".

Нагадаємо, раніше тисячі кримських татар прорвали кордон російського ОМОНу в місті Армянськ, щоб зустріти Мустафу Джемільова, який приїхав на окупований півострів.

починається?

Змінено користувачем jack74
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але я гадаю, що скоро будуть вертатись до нас

Тільки якщо гарно попросять <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ще рано. Хай ще зиму спробують, хай відчують, як раша їх приголубить і обігріє.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я думаю не треба тішити себе ілюзіями. За 22 років влада по суті для Криму нічого не зробила в плані розвитку. Скільки раз я був в Криму, стільки й дивувався з того, на скільки він запущений. Чого лише варті санаторії, думаю всі памятають як дітей посилили в аварійний корпус, обвалився балкон і загинула дівчинка.

Я був в санаторіях в Євпаторії і Саках. І там і там є величезна кількість будівель, корпусів санаторії, збудованих ще до революції. Скрізь вибиті вікна, дірявий дах і все поросло травою. Нехай наша країна жила бідно, але за 20 років можна було таки щось зробити!

До того ж, як показав перепис, в Криму 60% населення - Росіяни і тут вже треба брати до уваги патріотизм + російські ЗМІ (точніше ЗМД), їм будуть казати що вони живуть краще всіх і вони будуть вірити! Але можливо їм захочеться тієї свободи, коли були в складі України, але на це треба час!

Але можливо не так багато як я думав, судячи з першого відео))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я думаю не треба тішити себе ілюзіями. За 22 років влада по суті для Криму нічого не зробила в плані розвитку. Скільки раз я був в Криму, стільки й дивувався з того, на скільки він запущений. Чого лише варті санаторії, думаю всі памятають як дітей посилили в аварійний корпус, обвалився балкон і загинула дівчинка.

Я був в санаторіях в Євпаторії і Саках. І там і там є величезна кількість будівель, корпусів санаторії, збудованих ще до революції. Скрізь вибиті вікна, дірявий дах і все поросло травою. Нехай наша країна жила бідно, але за 20 років можна було таки щось зробити!

До того ж, як показав перепис, в Криму 60% населення - Росіяни і тут вже треба брати до уваги патріотизм + російські ЗМІ (точніше ЗМД), їм будуть казати що вони живуть краще всіх і вони будуть вірити! Але можливо їм захочеться тієї свободи, коли були в складі України, але на це треба час!

Але можливо не так багато як я думав, судячи з першого відео))))

А для кого влада щось зробила? Чи ми як сир в маслі катаємося, а Крим обділили? В Криму повноважень і так більше на місці було, завдяки статусу автономії, а вони самі у себе лад навести не можуть, тому й вікна вибиті, тому й балкони падають. Їм що наказ з Києва і мільйонні транші треба, щоб траву на подвір'ї викосити чи ми маємо їхати і косити? В них курортний сезон короткий і є цілий рік щоб дах залатати, ато ціни такі ж як в Турції, а сервіс як... в Криму. Крим нічим не кращий за Волинь, щоб до них по особливому ставитися.

В неті гуляє лист-відповідь України до Криму як до прийомного сина. Там все гарно сказано.

  • +1 2
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Там все гарно сказано.

+1

Листи

В Сети активно распространяется прощальное письмо от Украины Крыму. Текст был написан в ответ на письмо Крыма, которое стало очень популярным в российских СМИ.

Напомним, текст письма от крымчан содержал обращение:

"Я ухожу... Ты думала, что Я пошутил, или просто обиделся ? Нет, Я наверное просто понял, что насильно мил не будешь, хотя долго старался быть Тебе полезным.

Я согревал Тебя своим солнцем, омывал теплым морем, и всегда, очень-очень, ждал в гости...

Ты заходила в дом, не вытирая ноги, указывала, как мне поступать, как думать, как говорить, что делать, с кого брать пример, но то, как я живу - Тебя не интересовало. Ты просто 23 года убивала меня, Ты убивала Мои сады, леса и парки, Ты изуродовала мои берега, Ты заставила Меня выжимать из Моего туриста последние капли, потому что тогда, когда заканчивалось лето, Я становился никому не нужен, особенно Тебе.

И все же, Я терпел, Я надеялся, что когда-нибудь... Ты знала, что Я умираю, но вместо кислородной подушки, Ты схватила меня за горло. Но я не сержусь, я просто ухожу. Я не могу уйти один, потому что нельзя смотреть, как ты убиваешь моих братьев...

Я немного отдышусь, совсем чуть-чуть, и заберу Их ВСЕХ. Украина, не поминай лихом, Я любил Тебя, но Ты не захотела стать родной, поэтому Я ухожу домой, к Себе домой.

Уже не Твой. Крым. 16 марта"

Текст ответного письма гласит:

"Дорогой Крым!

Не скрою, я расстроена твоим письмом. И сегодня я все отчетливей понимаю, что ты, Крым, - обычный Нарцисс.

Ты почему-то решил, что ты гораздо особеннее, чем Прикарпатье или Донбасс, Слобожанщина, Покутье или Полесье. Ты требовал к себе какой-то особенной любви, как капризный детеныш многодетной матери истерит и ревнует ее к другим детям - своим братьям и сестрам.

Я дарила свою любовь всем поровну, я любила и люблю всех одинаково, как мать любит одинаково сильно всех своих детей.

Когда мне отдали тебя из детдома в 1954-м, - ты был пустынным, безводным и уродливым малышом, всеми брошенным и никому не нужным.

Сначала тебя предали в 1941-м, по приказу твоей тогдашней мачехи, уведя войска на Тамань, а из твоего Севастополя трусливо ушел Черноморский флот и спрятался в Батуми до конца войны. Потом у тебя забрали твой народ, расстреляв и выселив на многие десятки лет потомков великих и гордых Османских царей.

И хотя я сама лежала в руинах, - я отстроила тебя. Я дала тебе мою днепровскую воду, чтобы ты возделал виноград и хлеб, я построила заново твои города и железные дороги. Я вернула жизнь твоим портам и пляжам, в твоем небе снова загудели пассажирские самолеты и застучали колеса вагонов. А потом я вернула тебе твой народ… Тот народ, который жил там со времен седой Византии.

А тебе все было мало, ты требовал все больше и больше, - не по недоеданию, а по капризу.

Прости, если босыми своими ногами испачкала ковер твоей красоты, но на них была земля. Наша. Меня дергал за руку Донбасс и просил построить шахты, я ногами месила цемент Днепрогэса, я рыла карьеры в Кировограде, везла лес из Станислава, пахала землю в Полтаве, а ты все любовался морем и принимал своих братьев и сестер на кроватях с панцирными сетками и постелями со следами любви других народов.

Ты же бездельник, мой малыш! Ты же ни черта так и не научился делать! И когда колбасы не было в твоих магазинах - ее не было и в других землях моих…

Ты требовал исключительности - я согласилась, и ты стал республикой. Как ты распорядился этим? Купил новые кровати? Нет. Построил новые курорты? Нет. Ты раздарил себя шлюхам, позволив забрать твои пляжи, загадил море, ты так и не научился делать вино и твоим коньяком можно лишь травить колорадского жука.

Ты бездельник, Крым. В твоих летних ресторанчиках работал не ты, а мои дети из других земель и потомки султана, вновь обретя свою Родину. А ты просто торговал морем. Ты возомнил, что твое очарование ставит тебя выше остальных…

И ты решил вернуться в свой детдом.

Что ж, иди.

В конце концов, ты же мой приемный сын.

Но я рада тому, что из 25 моих детей только ты не прошел проверку на верность, хотя они голодали не меньше твоего.

И помни об одном: в твоем детдоме у тебя больше никогда никто не спросит твоего мнения, там полно красавцев-нарциссов и без тебя. И может быть, когда-нибудь, если вдруг ты поумнеешь, ты поймешь вековую истину о том, что настоящая мать не та, которая родила, а та, - которая вырастила.

Но я уже буду очень далеко.

Прощай.

Да хранит тебя Иисус и Аллах.

Твоя Украина"

  • +1 3
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Першотравнева демонстрація у Сімферополі: кокошніки, шаровари та військові

1 травня у Сімферополі пройшла Першотравнева демонстрація.

Як повідомляє кореспондент Громадського, викладачів вузів та шкіл міста зобов'язали зібрати студентів та школярів. Останніх зобов'язали бути в національних костюмах, зокрема у кокошніках.

Крім того, участь у демонстрації у добровільно-примусовому порядку взяли участь працівники хлібзаводів, пологивих будинків, лікарень. Були помічені також російські військові.

Серед символіки було помічено чимало партійних гасел російських партій. З-поміж них - окрема колона Віктора Медведчука. "Новая политическая сила!" з гаслами "Путин - гарант мира и стабильности в многонациональном Крыму".

Як відомо, кримські татари відмовилися брати участь у демонстрації.

Фото:

e75db6d-unnamed--12-.jpg

d949fa2-unnamed--13-.jpg

d114966-unnamed--14-.jpg

c88f4c3-unnamed--15-.jpg

bf94d4e-unnamed--16-.jpg

b3ada17-unnamed--17-.jpg

aa2a0a1-unnamed--17-.jpg

a174cb3-unnamed--18-.jpg

98e9a6f-unnamed--19-.jpg

84dbe6d-unnamed--21-.jpg

79eb120-unnamed--22-.jpg

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ну і в продовження посту #8

Джемілєв з 5 тисячами кримських татар заблоковані російськими військами

Мустафа Джемілєв в супроводі колоною з близько 5 тисяч кримських татар на чолі з головою Меджлісу Рефатом Чубаровим наближаються до кримсько-російського КПП. В’їзд на півострів заблокований російськими військовими на ‘Уралах’ та БТРах. Про це повідомила прес-секретар Меджлісу Лейла Муслімова.

Раніше кримські татари, які зібралися, аби зустріти Джемілєва, прорвалися на територію російського КПП. Багато з них не мають при собі документів.

Люди скандують: ‘Народ! Батьківщина! Крим!’

Нагадаємо, що Росія заборонила Джемілєву в'їжджати на територію Криму.

Тим часом регіональні Меджліси ухвалили рішення блокувати центральні магістралі півострову, зазначила Муслімова.

Джемілєва так і не впустили в Крим – він вертається до Києва

Мустафі Джемілєву не вдалося потрапити на територію Криму, російські військові заблокували дорогу. Наразі кримськотатарський лідер повертається в Київ.

Трасу Армянськ-Херсон росіяни заблокували чотирма смугами з автомобілів УРАЛ, БТР, а також бійцями ОМОН та інших силових спецпідрозділів Росії. ​Всього у блокуванні кордону взяли участь, за різними оцінками, до тисячі бійців різних силових підрозділів Росії. До них приєдналися активісти проросійських організацій.

Зустрічати Мустафу Джемілєва приїхали близько 5 тисяч кримських татар на чолі з головою Меджлісу Рефатом Чубаровим. Аби уникнути кровопролиття було ухвалено рішення про повернення Джемілєва до Києва.

‘Няша’-прокурор Криму ініціює кримінальні справи проти татар

Наталя Поклонська, призначена головним прокурором Криму, оголосила про відкриття кримінальних проваджень проти кримських татар, які вчора в Армянську зустрічали Мустафу Джемілєва.

Вона звинувачує татар на чолі з головою Меджлісу Рефатом Чубаровим в екстремізмі. За її словами, відомості про них вже направлені до слідчого комітету та ФСБ.

Нагадаємо, що вчора близько 5 тисяч кримських татар на півночі півострова зустрічали Мустафу Джемілєва, якого російські військові так і не впустили до Криму.

Відео прямої мови:

http://youtu.be/YTKy6gL0_2g

Змінено користувачем jack74
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рефат Чубаров

В 17.08 позвонил мне работник милиции, которого я лично знаю. Сказал следующее: «Мое начальство поручило Вас известить, что вы вызваны в прокуратуру Крыма 05 мая на 10 часов».

Я спросил: «Какая цель вызова именно в прокуратуру? Насколько я знаю из СМИ, прокурор уже направила постановление по мне в ФСБ?»

Милиционер: «Я не знаю, но мне поручили Вас известить».

Я – «Хорошо, скажите, что буду к 10.00»

Не успел положить трубку, как раздался звонок (17.13) от сотрудника ФСБ Шевченко Владимира, - «Рефат Абдурахманович, с Вами сейчас хочет встретиться работник прокуратуры».

Я вновь спрашиваю, с какой целью?, и добавляю, «если по завтрашней встрече с прокурором Крыма, то мне уже сказали, и я там буду завтра в назначенное время».

Через несколько минут Шевченко вновь перезванивает и говорит: «Рефат Абдурахманович, прокуратура настаивает о встрече сегодня. Возможно, им надо Вам зачитать некий документ. Если Вам трудно подъехать, то мы можем приехать по месту Вашего нахождения»…

В итоге, я назначил им встречу на 19.00 .

Посмотрим, что за срочности….

Змінено користувачем Андрій Віталійович
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:)

Прокурор-"няша" попередила Чубарова про екстремізм

Призначена кремлівською владою прокурор Криму Наталія Поклонська оголосила попередження голові Меджлісу Рефату Чубарову про недопущення ведення екстремістської діяльності.

Про це повідомляється на сторінці Facebook лідера Меджлісу.

"В будівлі Меджлісу Поклонська оголосила попередження голові Меджлісу Рефату Чубарову про недопущення ведення екстремістської діяльності, копію попередження вручено не було", - наголошується у повідомленні.

Незважаючи на прохання озвучити попередження на державній кримськотатарській мові, в цьому було відмовлено.

Teifuk Gafaroff

Одесская национальная юридическая академия

Simferopol, Krym, Ukraine ·

Прокурор Крыма Поклонская только что в здании Меджлиса объявила предупреждение председателю Меджлиса Рефат Чубаров предупреждение о не допущении ведения экстремистской деятельности, копия предупреждения вручена не была. Не смотря на просьбу озвучить предупреждение на государственном крымскотатарском языке в этом было отказано. Аудио запись встречи будет чуть позже.

Змінено користувачем jack74
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В доповнення до посту Андрія Віталійовича #16

Росія почала карати кримських татар за акцію на підтримку Джемілєва

Кримським татарам, які брали участь в акції на підтримку Джемілєва, почали приходити протоколи про вчинення адміністративних правопорушень.

У Росії акції протесту проти заборони на в'їзд до Криму лідера кримських татар Мустафи Джемілєва кваліфікували як екстремізм.

У неділю ввечері лідера Меджлісу кримських татар Рефата Чубарова терміново викликали в прокуратуру Криму. При цьому про необхідність невідкладно прибути в прокуратуру Чубарова, за його словами, повідомив по телефону співробітник ФСБ, який також зазначив, що прокурор може сам приїхати за місцем знаходження Чубарова.

У підсумку в будівлі Меджлісу прокурор Криму Наталія Поклонська оголосила Чубарову попередження про недопущення екстремістської діяльності. (пост вище)

Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник юридичного управління Меджлісу Тейфук Гафаров.

"Копія попередження вручена не була. Не дивлячись на прохання озвучити попередження державною кримськотатарською мовою в цьому було відмовлено", - зазначив Гафаров.

Раніше з’явилася інформація про те, що кримським татарам, які брали участь в акції на підтримку Джемілєва, почали приходити протоколи про вчинення адміністративних правопорушень.

1409820.jpg?v=635348254170156023

Активістам ставиться в провину, зокрема, порушення громадського порядку (участь у несанкціонованому мітингу), за яке передбачається штраф від 30 до 50 рублів, повідомляє Крим.Реалии.

Змінено користувачем jack74
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

блін, адміни, от нашо було убирати функцію редагування?????

до посту #17

http://youtu.be/pyziOaSpywA

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чубаров розповів, як

няша-прокурорка

погрожувала йому

розпустити Меджліс

Глава Меджлісу

кримськотатарського народу

Рефат Чубаров розповів

подробиці зустрічі з

«прокурором Республіки

Крим» Наталією Поклонський,

в ході якої вона попередила

його про можливу ліквідацію

представницького органу

кримських татар

За словами Чубарова, спочатку

його запрошували на зустріч з

заступником «прокурора», не

уточнивши навіщо. Проте у

результаті попередження

Чубарову зачитала особисто

«прокурор», передає

Еспресо.TV з посиланням на

«Крим.Реалії».

«Я здивувався, що бачу

прокурора. Я-то чекав зустрічі

із заступником прокурора, про

що мене дуже просили і чому

я й приїхав. Вона мені сказала:

Рефат Абдурахманович, я хочу

зачитати офіційне

попередження, копію якого ви

отримаєте завтра. Вона також

запропонувала мені підписати

цей документ. Я сказав, що не

готовий підписувати, нехай

мені залишать документ, я

його проаналізую», - розповів

глава Меджлісу.

Крім того, він попросив

Поклонську зачитати йому

документ не російською, а

українською або

кримськотатарською мовою,

які відповідно до Конституції

«Республіки Крим» є на

півострові державними.

«Вона почала читати, я

послухав трошки. Я сказав, що

мене не влаштовує мова, я

хотів би його чути на більш

зрозумілих для мене мовах,

рідною кримськотатарською

або хоча б українською,

оскільки обидві - і

кримськотатарська, і

українська є державними

мовами в Криму по

Конституції Республіки Крим»,

- зазначив Чубаров.

За його словами, йому також

не була надана копія

«попередження».

«Читала мені прокурор з

дикцією, але виявилося, що і

дикції я її не розумію. Загалом,

вона розіграла спектакль і

заявила про те, що 5 травня,

на зустрічі в 10:00 можу

отримати його копію», - заявив

глава Меджлісу.

Вчора «прокурор Республіки

Крим» Наталія Поклонська

попередила главу Меджлісу

кримськотатарського народу

про «недопущення ведення

екстремістської діяльності» та

пригрозила інакше ліквідацією

представницького органу

кримських татар.

Нагадаємо, за фактами

"незаконних публічних акцій"

в Армянську під час зустрічі

кримськими татарами Мустафи

Джемілєва прокуратура Криму

направила 2 постанови до

Слідчого комітету і ФСБ "для

організації кримінального

переслідування стосовно

винних осіб'.

Змінено користувачем jack74
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

-Знаете, что такое "когнитивный диссонанс"?

-Это когда на референдуме голосуют за присоединение к стране, где референдумы запрещены.

  • +1 1
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще кілька причин захвату Криму:

Строительство арктических супертанкеров может начаться в Крыму

Расположенный в Крыму единственный в России судостроительный завод «Залив» со стапельным местом длиной до 300 метров и шириной до 50 метров, как ожидается, позволит в будущем строить супертанкеры и газовозы дедвейтом более 150 тыс. тонн, считают в Объединённой судостроительной корпорации.

Керченский судостроительный завод «Залив» является единственной в России площадкой для строительства арктических судов большого водоизмещения, сообщил РИА Новости официальный представитель Объединённой судостроительной корпорации (ОСК) Алексей Кравченко.

«В Крыму находится единственный в РФ судостроительный завод со стапельным местом длиной до 300 метров и шириной до 50 метров. Именно такой стапель позволяет строить супертанкеры и газовозы дедвейтом более 150 тыс. тонн», — сказал Кравченко.

Он пояснил, что использование танкеров меньшего дедвейта для транспортировки нефти и газа существенно повышает их себестоимость и снижает конкурентоспособность российских перевозчиков в Арктике.

Кравченко также сообщил, что феодосийская компания «Море», специализирующаяся на строительстве судов на подводных крыльях, воздушной подушке и каверне, также планируется задействовать в российской судостроительной кооперации.

По словам представителя ОСК, за последние годы из-за таяния ледников открылись новые морские пути, что позволило заняться исследованием ресурсов на дне самого маленького на планете океана. Приблизительно 30% мировых неразведанных запасов газа и 15% нефти находятся в Арктике. Но большая часть этих природных ресурсов лежит в шельфовых участках. Россия, США, Норвегия, Дания и Канада граничат с Арктикой и имеют законные права на ресурсы на расстоянии 200 морских миль от их территориальных вод.

Cудостроительный завод «Залив» в Керчи может получить заказы от крупных российских компаний, в том числе - от «Роснефти» и «Совкомфлота».

Об этом заявил министр промышленности и торговли РФ Денис Мантуров.

Он отметил, что у «Залива» - очень хороший док, такого на территории России нет.

По словам Дениса Мантурова, речь может идти не только о строительстве судов, но и о судоремонте.

При этом министр подчеркнул, что пока предложений для крымских верфей от крупных компаний не поступало, «так как с момента присоединения полуострова к России прошло слишком мало времени».

Также предприятиям Крыма могут поручить строительство арктических танкеров-газовозов для сжиженного природного газа. Суда необходимых параметров уже сейчас можно строить на заводе «Залив». В проекте могут принять участие «Новатэк», «Совкомфлот» и «Газпром», сообщили в пресс-службе Минпромторга.

В Крыму работает четыре судостроительных предприятия. «Залив» производит суда для нефтегазовой отрасли типа Panamax и офшорные конструкции. Государственный завод «Море» выпускает пассажирские суда типа «Ракета» и корабли на воздушной подушке. Севастопольский морской завод и Морской индустриальный комплекс занимаются судоремонтом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ощадбанк тимчасово припиняє діяльність в АР Крим та місті Севастополі

Шановні клієнти!

У зв’язку з неможливістю здійснення банківської діяльності в рамках чинного законодавства України на території Автономної Республіки Крим, відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», а також на виконання постанови Національного банку України від 06 травня 2014 року № 260 «Про відкликання та анулювання банківських ліцензій та генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій окремих банків і закриття банками відокремлених підрозділів, що розташовані на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя», з 6 травня 2014 року Ощадбанк припинив будь-які банківські операції у Криму та закриває філію – Кримське республіканське управління.

Це крок вимушений і тимчасовий. До завершення окупації. Протягом цього складного періоду ми докладали максимум зусиль, щоб обслуговувати наших клієнтів, долаючи перешкоди, штучно створені окупаційним режимом, в тому числі рейдерські захоплення відділень Ощадбанку. Та окупаційна влада зробила все, аби створити такі умови, щоб подальша робота Ощадбанку в рамках чинного законодавства України стала неможливою. Відповідальність за це повністю покладається на Уряд Російської Федерації та його окупаційний режим на півострові. Ми докладемо всіх зусиль для відстоювання та захисту в міжнародних інстанціях своїх майнових прав та інтересів, які було грубо порушено в результаті окупації Автономної Республіки Крим Російською Федерацією.

Ощадбанк завжди дотримується у своїй роботі принципу відповідальності перед кожним своїм клієнтом, тому докладе максимум зусиль для виконання своїх зобов’язань і перед клієнтами Кримського республіканського управління – громадянами України. Сьогодні фахівці банку ретельно розробляють порядок подальшого обслуговування всіх категорій кримських клієнтів Ощадбанку – переселенців з Криму та міста Севастополя, а також юридичних осіб.

Кримські вкладники зможуть отримати свої вклади у відділеннях Ощадбанку в інших областях України. Про порядок виплат буде повідомлено додатково на офіційному сайті банку, в Контакт-центрі, відділеннях банку, а також через засоби масової інформації.

Більш детальну інформацію можна дізнатися в Контакт-центрі банку за тел.: 0-800-210-800 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по території України).

Звертаємо Вашу увагу на те, що позичальники – фізичні та юридичні особи – не звільняються від виконання своїх зобов’язань перед Ощадбанком відповідно до укладених договорів.

Наші ділові взаємини тривають уже понад два десятиліття. Весь цей час Ощадбанк є надійним партнером для кожного клієнта. Мільйони громадян України отримують в нашому банку заробітні плати, пенсії, оплачують комунальні послуги, зберігають і примножують свої заощадження, розвивають власний бізнес, будують домівки, оплачують навчання дітей. Тимчасове закриття Кримського республіканського управління жодним чином не вплине на стабільність роботи відділень Ощадбанку та виконання ним зобов’язань перед клієнтами в інших регіонах України.

Переконані, що невдовзі, після відновлення конституційного ладу в АР Крим, Ощадбанк повернеться до своїх кримських клієнтів і наша співпраця продовжиться в повному обсязі.

АТ «Ощадбанк»

Ощадбанк працевлаштує своїх кримських співробітників в інших областях країни

Ощадбанк гарантує працевлаштування співробітників Кримського республіканського управління банку, яке закривається. Під ці гарантії підпадає кожен працівник, який виявить бажання переїхати на материкову частину України. Таке рішення було ухвалено правлінням та підтримано багатотисячним колективом банку, якому небайдужа подальша доля колег-кримчан. Про це заявив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Кожному з цієї категорії співробітників буде запропоновано рівноцінну посаду за його спеціалізацією та кваліфікацією в установах Ощадбанку в інших областях країни.

«Ми працювали в Криму до останнього моменту. Ситуація дедалі більше загострювалася. Почалися рейдерські захоплення наших відділень. Відтак, Ощадбанк згідно з рішенням Нацбанку з 6 травня 2014 року припинив будь-які банківські операції на півострові та розпочав закриття філії – Кримського республіканського управління. Це тимчасовий крок, який триватиме до завершення окупації», - повідомив керівник банку.

Зараз перед банком стоять два важливих завдання: виконання своїх зобов’язань перед клієнтами Кримського республіканського управління – громадянами України та забезпечення працевлаштування кримських співробітників.

Усіх зацікавлених осіб просимо звертатися до Контакт-центру банку за тел.: 0-800-210-800 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по території України).

Прес-служба Ощадбанку

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

КРИМЧАНИ ЗАЛИШИЛИСЯ БЕЗ ТУРИСТІВ І ЗАРОБІТКІВ

У анексованому Криму туристів рахують на пальцях. "Покращення по-російськи" в Криму вилилося в зрив курортного сезону, величезні черги в будь-яку установу, стрибки курсу валют і масову купівлю об'єктів особами, наближеними до глави Чеченської республіки Рамзана Кадирова.

Раніше дорогою із Сімферополя до Ялти кожних двісті метрів стояв автомобіль, із якого кримчани пропонували житло із видом на море. Цьогоріч таких пунктів майже не зустріти. Місцеві жителі жаліються, що люди фактично не заселяються у приватні готелі і не купують традиційну ялтинську цибулю.

На набережній Ялти людей небагато. Атракціони для дітей порожні. Яхти, на яких так любили виходити в море українські туристи, прив'язані до берега. Зазнають збитків і ялтинські ресторани. Ніхто не хоче витрачати свої важко зароблені бюджетні гроші. Головна розвага для туристів – безкоштовні вуличні музиканти. Серед них є і щирий український бандурист дід Михайло, який після анексії Криму з поліцією спілкується щодня.

koktebel-empty-beach.jpg

Головні критерії, якими керуються туристи, вибираючи місця для відпочинку, — безпека, зручність транспортного зв’язку, відсутність візового режиму, а також співвідношення ціни та якості. А Крим у сьогоднішніх реаліях програє в цих пунктах.

Крим як курорт Росію просто не цікавить. Можливо, за невеликими винятками. Наприклад, у Росії може бути розширено попит на унікальні лікувальні грязьові курорти Сак та Євпаторії для відновлення здоров’я поранених у боях російських солдатів і офіцерів, а також колишніх афганців, інвалідів-спинальників, оскільки в Росії таких ресурсів немає. Можливо, будуть затребувані дитячі курорти Євпаторії, оскільки такого рівня дитячий курорт лише один на всю Росію — в Анапі, і він перевантажений. Для реклами, можливо, спонтанно розвиватиметься «Артек», парадні царські музеї, дачі високопосадовців. І все. Це менше 20—25% курортних ресурсів Криму.

500px-Crimea_regions_map(uk).png

Як у Радянському Союзі, не світить розвиток таким курортним регіонам як Азовське узбережжя північного Криму, Західний Крим, Керченська зона. Там вже поновлюються військові зони. Крим вже сьогодні насичується російськими військами, які безупинно переправляються через Керченську протоку, буде відновлено решту військових заводів, зокрема, вже заявлено, що скоро запрацює давно зупинений завод торпед в смт Орджонікідзе, колишніх підприємств ВПК Радянського Союзу у Феодосії, Севастополі, в інших регіонах, буде відновлено військові аеродроми, розширено базу для модернізації Чорноморського флоту. І влітку туристи, як можна передбачити, через Керченську протоку переправлятимуться на поромах разом з танками, БТРами, ракетними пусковими установками й безліччю солдатів. Кому хочеться їхати на відпочинок туди, де брязкають зброєю?

Відомий кримський економіст, голова ради Таврійського інституту регіонального розвитку Андрій Клименко заявив виданню «FaceNews», що «Росія хоче створити в Криму військову базу. Ймовірно, туди перебазують ще три полки бомбардувальників, зокрема стратегічних — носіїв ядерної зброї. Є вірогідність, що буде відроджено базу зберігання ядерної зброї в урочищі Кизилташ між Судаком та Феодосією. Крим буде сірою зоною типу Придністров’я, туди не ходитимуть круїзні лайнери й іноземні торговельні судна. Не літатиме «Аерофлот». Ця компанія вже потрапила під санкції у вигляді заборони польотів за кордон, а аеропорт «Сімферополь» припинив бути міжнародним. Врешті-решт, буде дуже ускладнено залізничне пересування територією України і залишиться лише коридор через Керч на Тамань...».

Зате, туристичні агентства зазначають, що до жовтня 2014 знайти вільний номер в готелях важко.

"Ми вже не працюємо з місцевими готелями, до жовтня все забито всякими ФСБшниками і чинушами, які приїхали вчити кримчан, як жити по-російськи", - розповіли в турагенції.

Пропозиції російських турагентств:

Krym-price-580x300.jpg

Весь посев риса погиб в Крыму из-за нехватки воды

Министерство природоохранных ресурсов и экологии России предлагает разработать отдельные планы водоснабжения для каждого региона Крыма, чтобы снизить риски, связанные с ограничением поставок днепровской воды по Северо-Крымскому каналу.

1005727731.jpg

СИМФЕРОПОЛЬ, 5 мая — РИА Новости. Весь посев риса погиб в Крыму из-за нехватки воды для полива, неутешительные прогнозы по урожаю сои и кукурузы, сообщил министр сельского хозяйства Крыма Николай Полюшкин в понедельник журналистам.

"Рис уже нам не спасти, даже если сейчас начнем подавать воду. Пока она дойдет и заполнит чеки, пройдет время. О рисе в этом году можно уже забыть", — сказал Полюшкин.

Министр отметил, что дефицит риса в республике планируют перекрыть за счет поставок из Краснодарского края.

"Если на полуострове в среднем выращивали 85-120 тысяч тонн риса, то в Краснодарском крае производят без малого 1 миллион тонн. Поэтому ситуация с рисом для Крыма не критическая", — заверил Полюшкин.

Украина обеспечивала до 85% потребностей Крыма в пресной воде через Северо-Крымский канал, соединяющий главное русло Днепра с полуостровом. Власти республики уже четыре раза передавали пакеты документов на заключение соглашения о поставках и расчетах за днепровскую воду, которая используется для орошения полей и питьевых нужд. Однако Госводхоз Украины дает им обратный ход, ограничив при этом подачу воды до критического уровня — 4 кубометра в секунду при норме 80-85 кубометров.

Министерство природоохранных ресурсов и экологии России предлагает разработать отдельные планы водоснабжения для каждого региона Крыма, чтобы снизить риски, связанные с ограничением поставок днепровской воды по Северо-Крымскому каналу.

РИА Новости

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Крым паходу провалился примерно на 1-2 года точно, ни кто им не компенсирует потери, слишком уж много денег нужно. Возможно россия так хочет зачистить Крым от людей чтобы потом скупить все за крохи

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
×
×
  • Створити...