Перейти к содержимому

каталог статей |   Стена board.lutsk.ua

- - - - -

Транспортний колапс у Львові

Сообщений в теме: 31

#1 VadimM

Трансоманіяк

• Power users
  • 1 982 сообщений
  • 697 Поддержали
171

Отправлено 24 січня 2012 - 16:40

Львівський губернатор півгодини чекав маршрутку, у соцмережах з’явилися відкриті групи «Спасибі меру Садовому за те, що пішки йду додому», під стінами мерії зібрався мітинг, учасники якого пообіцяли, що «сьогодні прийшли з плакатами, а завтра вийдуть з автоматами». Це – реакція на запровадження у Львові нової транспортної схеми.

Під спойлером - повний текст статті, зкопіпащеної з сайту УНІАН

Скрытый текст

Сцилко на групу вкантахтє "Спасибі меру Садовому за те, що пішки йду додому"

ЗІ. Не дай Боже такого у Луцьку... Тримайтеся, сусіди!
Жизнь прекрасна и удивительна, если выпить предварительно.

Поддержали: 3 пользователи:

#2 difoto

Хамидло

• Команда форума
  • 10 231 сообщений
  • 1487 Поддержали
563

Отправлено 24 січня 2012 - 17:00

а можна своїми словами - шо там таке сталось? Уніан канєшно кльові, але я ж не у Львові і суті "колапсу" геть не вкурив. Якби журналістам їхнім платили за епітети - вони б озолотились, а якби за змістовність - пішли б жебракувати.
Я уже и сам не знаю, где я стебусь, а где - нет.

Поддержали: 6 пользователи:

#3 Oksana04

Добрий Фей :-)

• Power users
  • 3 515 сообщений
  • 1771 Поддержали
447

Отправлено 24 січня 2012 - 17:03

Цій надзвичайній події вже 24дні)))
Маршрути у Львові поміняли з 1го січня і до цього часу не можуть довести до пуття.
Стався до людей ТАК, як ти хочеш, щоб вони ставились до тебе.

Поддержали: 1 пользователь:

#4 Driver

Прописаный

• Участники
  • 136 сообщений
  • 32 Поддержали
5

Отправлено 24 січня 2012 - 17:18

Змінили маршрути маршруток, поміняли номера, всі маршрутки обїжджають центр. Щоб добратись, треба робити пересадку з одної маршрутки на другу. Еталони, богдани забрали. Лишили тільки довгі автобуси-гармошки. Кароче, зранку добиратись це екстрім. До того і так в Львові проблеми з маршрутками були, а тепер ще гірше. Хотіли як краще, а вийшло як завжди.)))
Як я люблю Луцьк).

Поддержали: 7 пользователи:

#5 Kaktus1990

Walkie-talkie

• Участники
  • 869 сообщений
  • 12 Поддержали
5

Отправлено 24 січня 2012 - 18:06

Просмотр сообщенияDriver (24 січня 2012 - 17:18) писал:

Змінили маршрути маршруток, поміняли номера, всі маршрутки обїжджають центр. Щоб добратись, треба робити пересадку з одної маршрутки на другу. Еталони, богдани забрали. Лишили тільки довгі автобуси-гармошки. Кароче, зранку добиратись це екстрім. До того і так в Львові проблеми з маршрутками були, а тепер ще гірше. Хотіли як краще, а вийшло як завжди.)))
Як я люблю Луцьк).
Таку саму схему у Києві хочуть запровадити((((( Відмовитись від маршруток, очистити маршрути у центрі міста. А замість маршруток - запустити здорові астобуси (типу як у нас #15)

#6 VadimM

Трансоманіяк

• Power users
  • 1 982 сообщений
  • 697 Поддержали
171

Отправлено 24 січня 2012 - 18:14

В одних по ходу з цими "гармошками" вже напряг, в других ще все попереду.
ІМХО, якщо щось таке і запроваджувати, то тільки поступово а не за 1 день.

#7 Otto Kreer

COD 2

• Power users
  • 2 181 сообщений
  • 414 Поддержали
146

Отправлено 24 січня 2012 - 18:14

ми зараз працюэмо над схемою Луцька
"Хочешь быть счастливым - будь им !"

#8 VadimM

Трансоманіяк

• Power users
  • 1 982 сообщений
  • 697 Поддержали
171

Отправлено 24 січня 2012 - 18:25

Цитата

Водій одного з автобусів 2-а своє запізнення пояснив тим, що дорога слизька, а у нього досі літні шини.
Що тут додати...

#9 difoto

Хамидло

• Команда форума
  • 10 231 сообщений
  • 1487 Поддержали
563

Отправлено 24 січня 2012 - 18:48

Блєать, у Єуропі у центрі міста обмежують рух приватного транспорту, а у нас - громадського! Це виходить, якщо ти власник крутого авто, то в них - плати лишнє бабло і їдь, а як на автобусі - без проблем, а в нас- якщо ти на автобусі їздиш - плати лишнє бабло, а якщо на крутому авто - їдь.
Нє, ну в принципі, може й правильно, але ні%уя не понятно.
Я уже и сам не знаю, где я стебусь, а где - нет.

Поддержали: 10 пользователи:

#10 Andruha_gpz28

велоелектронік

• Power users
  • 2 278 сообщений
  • 478 Поддержали
112

Отправлено 24 січня 2012 - 19:55

Ді, тут швидше ні%уя не правильно, але все понятно. Які керівники, такі порядки.

Поддержали: 5 пользователи:

#11 paksivatova

Прописаный

• Участники
  • 236 сообщений
  • 119 Поддержали
17

Отправлено 24 січня 2012 - 20:14

нові порядки у Львові жахливі!!!
16 січня була у Львові,проблема з транспортом ще та... раніше добиралася до центру маршруткою , цього разу маршруткою і доїжджала трамваєм (спасибі,хоч трамваї не заборонили!) . тобто,не просто витратила більше часу,але й більше грошей .
маршрутки типу "Богданів" теж зустрічала на дорогах Львова .

#12 BARAKUDA

Флудилка-говорилка

• Power users
  • 1 921 сообщений
  • 35 Поддержали
106

Отправлено 30 січня 2012 - 16:46

Украинские города начинают зачищать от маршруток

Вид транспорта, который в течение десятка лет помогал обеспечить перевозку пассажиров, попал в «немилость» и в ближайшие годы рискует исчезнуть с центральных улиц городов.

Вместо маршруток горожанам предлагают пользоваться общественным электротранспортом — трамваями и троллейбусами, а в некоторых случаях — вместительными автобусами. По мнению властей многих украинских городов, на сегодняшний день транспортные системы дошли до точки, когда необходимо избавляться от маловместительных транспортных средств — их переведут на обслуживание пригородных маршрутов и запретят проезд по центральным и наиболее загруженным улицам.

Подобная «транспортная революция» уже начинается в Виннице, о ней говорят в Симферополе и многих

Подробнее: http://news.mail.ru/...645/?frommail=1 других городах страны. Впрочем,
на данный момент проекты по освобождению населенных пунктов от маршруток являются пилотными и еще неизвестно, заработают ли они в нынешних реалиях. Опыт европейских городов на этом поприще показывает верность выбранного направления реформирования, но остается вопрос относительно продуманности такой стратегии применительно к Украине. В частности, если общественный транспорт не будет своевременно обновляться, то горожане наверняка захотят возвращения маршруток.

#13 Lisovic

Walkie-talkie

• Участники
  • 838 сообщений
  • 238 Поддержали
57

Отправлено 30 січня 2012 - 17:20

З однієї сторони ідея цікава і ІМХО правильна, але з іншої, знаючи як наші вміють реалізовувати такі ідеї... :mdr:

#14 Ko3bMa

facepalm.jpg

• Power users
  • 1 879 сообщений
  • 1264 Поддержали
100

Отправлено 30 січня 2012 - 17:44

Цитата

Подобная «транспортная революция» уже начинается в Виннице
в Вінниці трамваї до 22, а далі є цілодобові маршрутки. для початку щось схоже організувати, а тоді вже оптимізацію проводити.
"Сдаётся мне, джентльмены, это была комедия..."

#15 Driver

Прописаный

• Участники
  • 136 сообщений
  • 32 Поддержали
5

Отправлено 30 січня 2012 - 18:24

Не знаю як у Вінниці, але у Львові 95% людей незадоволені. прокладені маршрути недосконалі, часто потрібно робити пересадки, щоб добратися, і час.очікування маршруток став більший. + львівські дороги, ремонти.

#16 Scorpio

Мегафлудер

• Power users
  • 2 748 сообщений
  • 167 Поддержали
58

Отправлено 30 січня 2012 - 18:40

Скажем так - якщо квиток купувать на муніципальний транспорт то на термін, а не на кожний автобус окремо. Для прикладу на 2 години, на добу, на тиждень, місяць. А то деколи щоб добратись треба зробить 2-3 пересадки, і впорядкувать графік руху що б пересадки були комфортними, а не дрочить на зупинках по 15-20 хвилин.
GPS карти України - www.travelgps.com.ua

#17 Driver

Прописаный

• Участники
  • 136 сообщений
  • 32 Поддержали
5

Отправлено 30 січня 2012 - 23:16

Scorpio, доречі в Львові подібне і замутили. якщо їдеш в автобусі-гармошці, можеш попросити білетик і маєш право протягом години безплатно пересісти і їхати на другому автобусі.

#18 Фюррер

Шел мимо

• Участники
  • 15 сообщений
  • 10 Поддержали
1

Отправлено 01 лютого 2012 - 11:30

Просмотр сообщенияDriver (30 січня 2012 - 23:16) писал:

Scorpio, доречі в Львові подібне і замутили. якщо їдеш в автобусі-гармошці, можеш попросити білетик і маєш право протягом години безплатно пересісти і їхати на другому автобусі.

хай би краще нормально трасу зробили а то доводиться завжди через Дубно їздити!

#19 amadey777

Шел мимо

• Участники
  • 36 сообщений
  • 9 Поддержали
2

Отправлено 01 лютого 2012 - 11:46

Та ті хто розробляв схеми маршрутів просто організовано скосили бабло, якщо вертати проїзну схему назад - то і гроші теж доведеться повертати - а цього робити ніхто не буде
через спільні дії тих хто гроші давав і кому ці гроші платили. Логічно ж прикинути - відмінти нові маршрути і впровадити старі - раз плюнути. ІМХО

Головне що на листку з розкладом пише - примітка: маршрути введені з метою вивчення пасажиропотоку(приблизно так) - це
1) експериментують на пасажирах(задля збільшення прибутку? - та і стара схема нормально діяла);
2)це свідчить що схема проїзду буде змінена ще раз (не ісключено що виникнуть мітинги і тут)
3) Пасажиропотік вивчити можна і по старих графіках руху

Але не все так погано - во 114(колишня 14) їздить по старому маршруту - вроді то приватні підприємці (1хх)

Сообщение отредактировал amadey777: 01 лютого 2012 - 11:47

#20 Driver

Прописаный

• Участники
  • 136 сообщений
  • 32 Поддержали
5

Отправлено 01 лютого 2012 - 14:08

Фюррер, це точно. Такі ямиська за Стояновим і до Львова,.тихий ужас.

amadey777,цілком згідний. Львівська корупція)

#21 druid

Walkie-talkie

• Участники
  • 842 сообщений
  • 185 Поддержали
58

Отправлено 06 лютого 2012 - 14:16

Мене от що дивує. Коли ми робимо в себе в квартирі капітальний ремонт (хочемо щось покращити), то очевидно, що готуємось певний час відчути деякі незручності в побуті. А коли зміни проходять в місті, чомусь ніяк не ідентифікуємо себе з цими змінами.

Я більш ніж впевнений, що 99% тих людей, які обкакали нову транспортну системи навіть не намагались зрозуміти її та її переваги чи недоліки.

А навіщо ускладнювати життя?: "я довго черкав маршрутку - мер лох"... і в інтернет
Життя - це боротьба. До обіду борешся із голодом, після обіду - зі сном.

#22 VadimM

Трансоманіяк

• Power users
  • 1 982 сообщений
  • 697 Поддержали
171

Отправлено 06 лютого 2012 - 15:23

druid, але коли під час ремонту підійде дружина і скаже "я оце хочу в зелений колір а не в червоний" ти фарбуєш в зелений або знаходите консенсус, у Львові натомість дружина підходить, але її ніхто не слухає. А ще перед ремонтом ти з дружиною радишся, а у Львові - зробили вигляд що її нема. Ну і незручності, схоже, лвів"яни будуть відчувати постійно, а не тимчасово.

#23 Ko3bMa

facepalm.jpg

• Power users
  • 1 879 сообщений
  • 1264 Поддержали
100

Отправлено 06 лютого 2012 - 16:57

а для самих львівян то колапс? чи тільки для "сочуствующіх" областей? ато я спілкувався зі знайомими зі Львова то вони якось не дуже плакали з цього приводу.

#24 Driver

Прописаный

• Участники
  • 136 сообщений
  • 32 Поддержали
5

Отправлено 06 лютого 2012 - 18:45

Ko3bMa, львівяни не задоволені, сам вчусь в Львові. І в газетах, і по телевізору, і на зупинках чути незадоволення, звичайно вже менші ніж місяць назад. Я так і не побачив позитивних змін, яка була мета, невідомо.

Ko3bMa, львівяни не задоволені, сам вчусь в Львові. І в газетах, і по телевізору, і на зупинках чути незадоволення, звичайно вже менші ніж місяць назад. Я так і не побачив позитивних змін, яка була мета, невідомо.

#25 Ko3bMa

facepalm.jpg

• Power users
  • 1 879 сообщений
  • 1264 Поддержали
100

Отправлено 06 лютого 2012 - 18:49

Driver, здається мені що це питання як з подорожчанням ціни на проїзд - всі плачуть, крики-воплі, але маршрутки все одно напхані.

#26 Oksana04

Добрий Фей :-)

• Power users
  • 3 515 сообщений
  • 1771 Поддержали
447

Отправлено 06 лютого 2012 - 18:51

Просмотр сообщенияKo3bMa (06 лютого 2012 - 18:49) писал:

маршрутки все одно напхані
Альтернатива?
Стався до людей ТАК, як ти хочеш, щоб вони ставились до тебе.

Поддержали: 3 пользователи:

#27 Ko3bMa

facepalm.jpg

• Power users
  • 1 879 сообщений
  • 1264 Поддержали
100

Отправлено 06 лютого 2012 - 20:22

Цитата

Альтернатива?
мова не про альтернативу, а про "ОБОЖЕНЬКА! У ЛЬВОВИ КОЛАПС!!11"
а якщо вже про неї, то читайте теми про велодоріжки та майбутнє подорожчання проїзду. в рамках офтопу ^_^

імхо порівнювати Луцьк і Львів в плані транспорту якось не комільфо, ібо в нас за годину-півтори з львівської можна догребти до тама без лишніх зусиль.

#28 Driver

Прописаный

• Участники
  • 136 сообщений
  • 32 Поддержали
5

Отправлено 06 лютого 2012 - 20:32

Ko3bMa, це точно) Звичайно, буде не так зручно як раніше, але з часом пристосуються.

#29 Ko3bMa

facepalm.jpg

• Power users
  • 1 879 сообщений
  • 1264 Поддержали
100

Отправлено 06 лютого 2012 - 23:20

здається мені, що то все до 2012 зробили. здерли десь розв*язку і вліпили. от які ми молодці <_<

#30 druid

Walkie-talkie

• Участники
  • 842 сообщений
  • 185 Поддержали
58

Отправлено 07 лютого 2012 - 15:34

Просмотр сообщенияVadimM (06 лютого 2012 - 15:23) писал:

druid, але коли під час ремонту підійде дружина і скаже "я оце хочу в зелений колір а не в червоний"...
... я їй відповідаю: "не для того ми з тобою наймали дизайнера інтерєрів за 5 тисяч євро, щоб такі глупості зараз робити"!

але наскільки мені відомо, основною метою зміни було розвантажити центр від важкого транспорту, який своєю присутністю сприяє руйнуванню історичної спадщини юнеско, якою ті ж таки львівяни дуже сильно горядься..... а дружина виявляється цого не знала, от і слухай її після того:)
Життя - це боротьба. До обіду борешся із голодом, після обіду - зі сном.

#31 VadimM

Трансоманіяк

• Power users
  • 1 982 сообщений
  • 697 Поддержали
171

Отправлено 07 лютого 2012 - 16:48

druid, мені по-чесному цікаво, що сильніше руйнуватиме історичну спадщину - якість чи кількість, тобто 1 великий автобус щодесять хвилин чи 3 "Богдана" за той самий термін.

Просмотр сообщенияdruid сказал:

не для того ми з тобою наймали дизайнера інтерєрів за 5 тисяч євро, щоб такі глупості зараз робити
Ну то у випадку Львова то був не дизайнер, а столяр :)

Просмотр сообщенияVadimM сказал:

Насамперед, величезною помилкою був вибір генпідрядника. Адже французька компанія «Луїс Бергер» не має досвіду роботи у сфері розробки маршрутних систем громадського транспорту. Досі компанія працювала виключно з проектуванням залізничних доріг, автострад, мостів, про що йдеться на її офіційній сторінці

#32 BACbOK

Talking box

• Пользователи
  • 1 112 сообщений
  • 657 Поддержали
107

Отправлено 11 лютого 2012 - 13:48

Изображение

Поддержали: 2 пользователи:

Количество пользователей, читающих эту тему: 1

0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых пользователей